Livet hos Kemppi-flocken!

Valparna 1 vecka gamla.

2021-06-17

Idag blir valparna 1 vecka gamla. Alla ökar fint i vikt och Inez har kommit bra in i mammarollen.

De sover sött tillsammans.

En svart valphög, 1 vecka gamla.

Nära nära vill de ligga varandra.

Mormor Stina, urhundarnas urmoder tycker livet är frukanstvärt. Hur kan det finnas valpar i huset och hon inte får vara hos dem?? Hon sitter i trappen och trånar om hon får möjlighet, fast jag säger givetvis till henne att gå därifrån. Då gör hon det och hänger glatt med oss andra i huset.

Det var ju även hon som spydde upp maten till Greta och Irmas valpar i vintras och glatt hoppade in i valphagen i vardagsrummet och låg bland de valparna och vårdade dem ömt. 

 

Greta har flyttat till Stockholm och Pia och Pierre. Allt går bara bra och hon har kommit fint in i familjen och livet med stuga, åka båt och vara ensamhund. 

Middag hos Kemppi-flocken!

Från vänster; Inez, Ebba, Stina, Peggy, Kajsa och Irma.

 

Inez kommer gärna ner och hänger oss andra kortare stunder och så fort hon hör valparna gny vill hon upp igen. Då följer jag henne uppför trappen och när grinden öppnas är hon snabbt på plats hos dem igen.

Frukost och middag äter hon med de andra, lunchen serveras uppe hos henne. Några promenader varje dag följer hon också gärna med ut på fast när vi är på hemåt väg ligger hon först längst fram i flocken.

 

Jag har börjat att placera ut vart valparna kan hamna under förutsättning att allt fortsätter väl. Två tikar och en hane har sina familjer som väntar och den sista tiken får besök av en familj när valparna är 5-6 veckor så får vi se om vi fattar tycke för varandra. 

Jag har en hane kvar som jag håller lite på så får vi se. Det blir nästa veckas "To do" att läsa igenom mina sparade mejl en gång till och välja ut och ringa dem jag tror kan erbjuda honom ett fint liv. Dessa valpar kommer troligtvis att behöva en hel del aktivering då båda deras föräldrar gillar att jobba och tänka och har en del energi som de behöver få utlopp för :)

Annars hittar de på satyg och det uppskattas inte ;) 

 

Antal kommentarer: 1

2021-09-18 11:14:16 - Oliver, info@dogsite.se, dogsite.se

Vad kul att ni är så bra på att uppdatera bloggen och lägga ut mycket bilder. Roligt att se pudelvalpar just i början av livet. Man blir lite sugen att gå igenom den resan för upplevelsen att ta hand om ett gäng valpar som växer upp och blir större någon gång (heart)(flower)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)