Livet hos Kemppi-flocken!

6 veckor gamla 

2017-05-20

Oj oj oj, redan 6 veckor gamla! Bara knappt 3 veckor kvar tills valparna börjar flytta till sina nya familjer där de är hett efterlängtade.

Nu tillbringar valpar så gott som all vaken tid ihop med oss människor och övrig flock på golvet i kök & vardagsrum. Mattorna är ihoprullade och står i förrådet - ett minne blott ;)

Morgonen här i huset börjar just nu vid 06.00-06.30, då vaknar Myrra och väcker sina bröder och mig med sitt gnällande " Släääääääpp ut mig från valphaaaaaagen" .......

Greta matar dem fortfarande fast det är inte särskildt mycket mjölk i hennes juver. Tänker att jag under den kommande veckan ska få in valparna på de mattiderna de ska ha när de är flyttklara och hoppas på att Greta fortsätter att sina sig själv :)

Stina och Märta är gärna med valparna och leker och fostrar dem medans Asta gör det mesta för att slippa dem. Kommer de för nära henne visar/ talar hon om det genom ett litet nyp i skinnet på valparna eller en morrning och ett litet utfall mot valparna. Valparna skriker som om kniven sitter i dem och tar en stor omväg närmaste minutrarna efteråt innan de skakat av sig det och återigen far fram i hopp & galopp. 

Under veckan som gått har valparna provat på både asfalt och macadam liksom gräsmattan på baksidan. Med svansarna i topp rör de sig obehindrat oberoende av underlaget. Laminatgolvet går det undan över nu och det är nästa så de kommer på slir i kurvan mellan kök & vardagsrum om de har siktet inställt på "in under vardagsrumsbordet".

Vågen stod igår på 6-veckorsdagen för Kalle på hela 2.1 kg, Zigge 1540 gram och Myrra på 1920 gram.

Märta, Annie och Elton vägde på sin 6-veckorsdag mellan 1430-1790 gram.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)