Livet hos Kemppi-flocken!

Strulig tid efter påsk...

2019-04-29

Vart har senaste veckan tagit vägen??

Påskafton firades här hemma med släkt och familj och var mycket trevlig! När alla gästerna gått hem och vi landade i soffan på kvällen började Mathias mår dåligt. Han frös och hade värk i kroppen. Magen pajjade på söndagen och efter det blev han riktigt riktigt dålig. 

På tisdagen tillbringade vi 9.5 h på Akuten på Mälarsjukhuset i Eskilstuna då Mathias hade en snabbsänka på drygt 230 efter ett besök på vårdcentralen. Den ska ligga på ental lärde vi oss;)

Summa sumaro var att hela veckan som gått har Mathias varit dålig, valparna har tillbringat alla dagarna utomhus i det vackra vädret i valphagen och jag har varit hemma och njutit av mitt påsklov.

Valpköpare har varit på besök och njutit av valparna.

 

Valparna har blivit avmaskade i dagarna 3, badade och blåste till fluffbollar. 7-veckorsdagen firade vi i Kolsva då det var dax att bli ordentligt klippta och "synade" av Madeleine. Alla valparna har bra pälsar,korrekta bett, fina svansar och alla 4 pojkarna har stenarna på plats. Otroligt trevliga, framåt, stort föremålsintresse, gillar att kampa,supersöta och fina i typen är de med!

Valparna var tysta hela bilresan både dit och hem och sov gott bak i buren bredvid mamma Stina och mormor Greta. I Kolsva rejsade de järnet med Madeleine´s 5 mellisvalpar och hade jätteskoj tillsammans.

Valparna äter med god aptit både torrt och uppblött torrfoder samt färskfoder. Stina envisas fortfarande med att spy upp maten åt dem med jämna mellanrum trots att jag ger dem mat 3 gånger per dag.

De sover som stockar mellan 22.30-08.30. Jag har ALDRIG haft sådana sjusovare till valpar tidigare. Dessa 5 har jag alltså fått väckt på mornarna 08.30 nu på påsklovet.

Vid tidigare kullar så har jag gått upp vid 05.00-tiden när valparna låtit som en skock fiskmåsar från ca 6 veckors ålder.

Får se om deras sovrutiner ändras nu när vardagen är igång igen och vi är vakna ca kl.06.30 på mornarna. 

 

 

Antal kommentarer: 1

2019-04-29 22:20:53 - Gunilla, Nilla.pe@hotmail.com

Hoppas även tvåbenta mår bra igen de fyrbenta verkar friska som nötkärnor.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)