Livet hos Kemppi-flocken!

Valparna har kommit.

2017-04-08

I torsdags kväll gick vi och la oss vid 22.30. Greta hade tidigare på eftermiddagen och kvällen varit lite låg & rastlös fast åt efter lite handmatning nötfärs och gick med på våran kortare rastningsrunda med svansen i topp.

Jag vaknade kl. 01.10 av att hon hässjade och rantade. Jaha då var det dax..

Vi lämnade sovrummet och gick ner i vardagsrummet och valplådan följde med. Greta låg lugnt i den och bäddade lite och hässjade en hel del. Ut och kissa lite när hon ville det och efter 3.5 h timme var det dax.

Kl. 04.42 kom det en brun tik. Navlade av den och la den till tuttarna och redan kl. 05.01 kom det en svart hane. 

Greta la sig till ro med sina två små och vi vilade lite. Jag kände på henne att det var en valp kvar fast efter att bara ha sovit i ca 2.5 h så var det skönt att vila lite;)

05.57 kom det en brun hane och sedan var det klart! Alla valparna och Greta mådde bra, valparna tog alla tutte snabbt och det blev lugnt och skönt. Greta tog ömt hand om sina små, hon är en exemplarisk mamma!! Jag kände dock att efter en sömnlös natt kom migränen som ett brev på posten.

Det var bara att stoppa i sig migräntabletterna och bädda ner mig i soffan bredvid Greta och valparna. Där låg vi hela fredagen och skallknacken försvann på eftermiddagen efter mediciner & kaffe. 

Första natten med gänget har varit lugn, jag har bara hört dem 3 gånger och då är det någon valp som klagar då den hamnat 5 cm ifrån tuttarna:)

Alla 3 har första dygnet ökat i vikt & det är skönt när allt fungerar som det ska och mjölken runnit till.

 

Antal kommentarer: 2

2017-04-08 21:05:01 - Anna, Anna.dunge@outlook.com

Åhh vad fint!! Roligt att läsa att allt är bra med Greta och valparna! Har varit spännande att följa utvecklingen mot valpkull på hemsidan :)

2017-04-08 21:11:43 - Lotta Polfeldt, lotta@polfeldt.com

En underbar och efterlängtad berättelse om Greta och hennes tre små .
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)