Livet hos Kemppi-flocken!

Drygt 6 veckor gamla

2019-04-21

På långfredagen blev valparna 6 veckor och det firades med att flytta ut på dagtid i valphagen på baksidan. Sen blev det besök av ett par som ska köpa en av de bruna pojkarna. Efter att Fredrik och Anne åkt blev det nos och tassklipp samt klippning av alla klorna på gänget.

Kvällen tillbringade Mathias och jag sen hos pappa och Gudrun på mat och trevligt sällskap.

 

Påskafton´s dagen avlöpte med familjen hemma på påsklunch och trevlig samkväm. Det allra bästa med det var också att Rasse kom hem och kunde hjälpa mig att få till några kort på valparna.

Ljuset sabbar färgen på korten, de bruna är inte alls åt det rödare bruna hållet i verkligheten utan mörkt bruna. Och de svarta är kolsvarta :)

Väljer att lägga ut bilderna även om färgen inte är bra. De ser ialla fall ut som de gör i huvudena och uttrycken oavsett färgen på bilden!

 

Från vänster: Lila, Grå, Röd, Grön och Gul.

 

Vikterna nu som 6 veckor gamla som följer:

                                     Nyfödd           6 veckor

Svart tik "Röd" :      234 gram      1850 gram

Brun Hane "Lila":   240 gram      1770 gram

Svart hane "Grön": 225 gram       1780 gram

Brun hane "Gul":     213 gram       1490 gram

Brun hane "Grå":     195 gram       1560 gram

 

Valparna sover på nätter i sin hage uppe i rummet där de är födda och alltid har tillbringat sina nätter. Stina kommer och går som hon vill hos/ till dem fast sover gör hon inte tillsammans med dem. Antingen ligger hon i korgen i tv-rummet intill eller i sängen bredvid valphagen. Mathias och jag sover bara en halvtrappa nedanför med dörren öppen så skulle det vara något så hör jag det direkt.

Valparna sover än så länge som stockar på mornarna och för varje morgon jag vaknar av min själv nu på ledigheten vid 08.00-08.30 tackar jag de högre makterna !!

Brukar inte få sova så här länge med 6 veckors valpar i huset;) De brukar låta som en skock fiskmåsar redan vid 05.00-05.30 tiden nämligen.....

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)