Livet hos Kemppi-flocken!

Till skogs igen :) 

 

 

 

2018-11-19

Ytterligare en lördag som spenderades i skogen. Denna gången var hela flocken med fast det var bara Greta som jobbade. De övriga var med "bara för att" och att träna passivitet med andra hundar i koppel bredvid är svåååårt om man heter Harry !! Fast nog så viktigt.

Denna gången fick vi lägga spår åt varandra och gå med när den hunden gick sitt spår. Jätteskoj att se skillnaden på hur hundarna jobbar och jag är såå nöjd med Greta. Även om jag kan tycka att det går lite långsamt så är jag ändå otroligt tacksam över att hon är lugn, metodisk och noggrann!

Kursledaren sa att det inte var något fel alls med hastigheten utan att jag ska vara glad och nöjd för den. Dessutom är det ju som så att en lugn och sansad hund ute på uppdrag efter ett skadat djur inte skämmer iväg djuret in i skogen på samma sätt som en ivrig hund kan göra då den far fram som ett skott i skogen. Och det har han ju rätt i!

Harry har ju även varit på ringträning ett par gånger och även där är det fullt ös medvetslös med några få steg i rätt riktning och hastighet.

Fast jag har hellre en glad och framåt hund som jag får dämpa lite grann ev framöver än en som jag ska peppa och lyfta.

Harry är ju fortfarande bara en bebis så jag lägger inte alltför mycket vikt vid detta ännu. Som sagt, hellre en glad och positiv hund i kopplet :)På lördag förmiddag bär det av till Eskilstuna för en inofficiell utställning så då blir det träning igen på att "gå fint" :)

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)