Livet hos Kemppi-flocken!

Pudelnationalen 2017

2017-08-02

Förra veckan, närmare bestämt onsdag och torsdag 26-27 juli var det Pudelnationalen 2017. Ett stort evenemang som är vart 3:e år i Svenska Pudelklubbens regi. 

På onsdagen gick alla hanhundar i de 4 storlekarna och på kvällen var det Grillbuffé där Madeleine och jag ansvarade för dukning och dekoration. Ett uppdrag vi tog på största allvar och gjorde så gott vi kunde för att få till det.

Vita linnédukar, servetter i gult och blått, girlanger, ballonger och serpentiner samt 40 blomsterarrangemang med vit kryssantemum, gula rosor och blåa snirklade band i.

God mat, trevligt sällskap och vackert dukat :) 

Natten tillbringade Madde och jag med 6 hundar i ett hotellrum så torsdagen när tikarna gick startade med hotellfrukost, även om den var av den enklare sorten.

Madde hade anmält sin dvärgtik Doris, ett barnbarn till Asta. Vi anmälde även Märta, som är dotter till Asta.

Då båda våra hundar är under 15 månader så mäts de innan varje utställning. Märta krånglade lite på bordet och sjönk ihop och när domaren tog i henne för att ställa upp henne var hon inte alls med på noterna. Märta mättes till dvärg och det innebar att Madde och jag skulle in samtidigt med 2 juniortikar i dvärgstorlek.

Märta är ingen stor mellantik fast här hemma går hon inte under bågen.

Märta och jag blev 2 bästa juniortik med CK, Madeleine och Doris kom på 3:e plats med CK. Ingen av oss placerades i bästa tikklassen sen. 

Kemppi´s Day Of Dream "Märta" 13 mån.

 

Domaren tyckte mycket om Märta fast tyckte att "hon är lite stor" och det är ju inte så konstigt ;) 

Vi stannade kvar hela torsdagen och tittade på många fina hundar och efter finalerna var det dax att börja packa ihop för att rulla hemåt.

 

I söndags var bästa Myrra med matte Lotta här för lite rakning av nos, tassar och svansrot. Myrra är en av Gretas valpar som föddes i våras. Mycket prat blev det givetvis med:)

Så jätteskoj att se hur valparnas utvecklas och jag kommer få låna Myrra en hel helg här i augusti när matte och husse ska på galej! Ska bli såå skoj att få rå om en av  "mina" valpar igen :)

 

Nu har jag bara 1.5 veckas ledigt kvar. Den ska det njutas av och även fixas pudelpälsar på. Nästa helg drar vi iväg på utställning igen:)

 

Antal kommentarer: 1

2017-08-10 13:21:22 - Lotta Polfeldt, lotta@polfeldt.com

... och i morgon är det dags för Myrra att få komma hem till "urmatte" Åsa, mamma Greta och hela barndomsflocken (minus bröderna Kalle och Zigge förstås). Det ska bli så mysig för henne! För husse Thomas och mig gäller det att klara av att säga "hej då" odramatiskt och snyggt ☺️.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)