Livet hos Kemppi-flocken!

7 veckorsdagen

2019-09-28

Redan 7 veckor gamla, vad snabbt det här gått. 

Valparna har de senaste dagarna blivit avmaskade och det var hemskt enligt Morris och skapligt okej enligt Bibi och Ebba. 

På fredag bär det av till veterinären för vaccinering,  chipmärkning och veterinärbesiktning.  Sedan blir det flytt för 2 av valparna några dagar senare.  Ena tikvalpen blir kvar här,  Ebba. 

Vem som är Ebba och vem som är Bibi är vi skapligt överens om redan fast på onsdag bestämmer vi oss Definitivt! 

Alla tre är hos glada pigga och framåt valpar med motor i,  en del kamp och bra föremålsintresse. De äter flera mål mat om dagen,  både färskfoder och torrt valpfoder. När jag blött upp torrfoder senaste dagarna har de inte ätit så då får de knapra lite något mål på dagen vissa dagar. Färskfoder,  leverpastej,  ost,  skinka,  rå kyckling och fläskfilé är sådan de fått smaka lite på och det har försvunnit alltihopa. 

Ute är de flera gånger om dagen,  kortare stunder så de inte blir kalla.  Svansen i topp då med,  även idag trots blöta ben och tassar redan efter bara några minuter ute trots uppehåll. 

 

Sover gör de gott!! 

Godnatt säger vi vid 22-tiden och då bärs de upp till sin natthage uppe i hundrummet. Irma bor med valparna på övervåningen och kommer och går in till dem som hon vill och behagar. Vaknar gör de på vardagarna vid 07.00 när jag väcker dem. I morse lördag sov vi till kl. 09.00!!!

 

Diar dem gör Irma knappt något längre fast låter den ta en liten tutt  någon gång per dag. Står i max 10-15 sekunder så särskilt mätta blir valparna inte på det.  Mer en liten mysstund. 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)