Livet hos Kemppi-flocken!

Cert, BIR & 3 veckorsdagen

2015-04-26

Idag har Madeleine och jag varit på nationell hundutställning i Rocklunda, Västerås. Mathias var hemma och tog hand om valparna :)

33 mellanpudlar var anmälda, därbland Irma & Greta. Först ut efter flera timmars väntan då dvärg & toy gick först i ringen var Irma.

Det var 7 juniortikar och Irma vann klassen med CK. Sedan var det Gretas tur, första gången i championklass dagen till ära. Greta visade sig bra fast saknade det där lilla extra framåtbjudningen i travet och blev 2:a av 3 championtikar. I konkurransen i bästa tikklass visade Madeleine Irma & jag Greta. 

Irma vann hela tikklassen och fick sitt första cert och blev Bästa Tik, Greta placerade sig som nummer 4. 

I BIR & BIM slog Irma till och vann över hanen så hon blev dagens BÄSTA MELLANPUDEL, 11 månader gammal. Hon var så fin och visade sig kanon och var en fröjd att vila ögonen på vilket flera vid ringside sa:)

Ett varv inne i stora finalringen bland alla BIR vinnande hundar i grupp 9 tog vi givetvis och även där var svansen i topp och Irma visade sig från sin bästa sida. Även om hon inte blev utplockad sedan och vann något mer så är jag mer än nöjd med dagen. Hon är en pärla denna lilla storesyster till småbuset i valplådan :)

Dagens domare Kristina Sahlström tyckte som följer om våra damer:

Kemppi´s Rock Me Wild "Irma":

Söt tik, hög klass, goda proportioner. Utsökt vackert huvud med det rätta uttrycket, haka och utmärkt hals, kropp & vinklar. Välansatt svans, lite flata fötter, utmärkt päls. Rör sig härligt, mycket stabilt för åldern med utmärkt steglängd.

Irma

SEUCH Pop-Up´s Ready To Fly "Greta":

Härlig tik, vackert huvud och uttryck. Fina proportioner, bra vinklar. Kunde ha lite mer förbröst annars utmärkt kropp. Härlig päls, rör sig synnerligen balanserat. Utmärkt steg & resning.

Greta

 

Småtrollen här hemma växer och frodas, idag är de 3 veckor. Klorna har blivit klippta och första avmaskningen är precis gjord. I veckan som kommer blir det smakportioner med lite nötfärs och ägguleblandning, får se vad de tycker om det.

Sötnöten :)

Skönt att ha något att vila huvudet mot.

Sömning <3

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)