Livet hos Kemppi-flocken!

4 och 5 veckors dagarna.

2021-02-09

De bruna chokladpralinerna blev 4 veckor unga i söndags. Greta är en väldigt omhuldande mor som gärna tillbringar mycket tid med sina små. De tycker att mammas mjölk är bäst även om tikvalpen snabbt förstod att även maten jag erbjuder på tallrik är helt okej att smaka på och faktiskt riktigt god. Hanvalpen är mer skeptisk och inte fullt lika sugen på att smaka och tugga maten när mamma Gretas mat bara passerar genom strupen snabbt,enkelt och vant :)

Skam den som ger sig och de kommer båda att äta maten jag serverar framöver med god aptit. De är bara 4 veckor så vi har gott om tid att träna in detta. Hanen vägde på 4 veckors dagen 1385 gram och tiken 795 gram.

De svarta vägde på sin 4 veckors dag; 1035, 945, 870, 940 och 1020 gram. De bruna är ytterligheterna åt varsitt håll gällande vikten på dessa 7 valpar i huset just nu :)

 

1000 gram

1165 gram

1150 gram

1265 gram

1310 gram

 

De svarta blev 5 veckor igår måndag. De har blivit badade och klippt i helgen efter 1 vecka med mat ett par gånger om dagen. En del av färskfodret har hamnat i pälsen på dem på olika ställen så jag passade på att bada och klippa dem så de blev rena och fina igen i helgen. De har fått en stor valphage nere i vardagsrummet där de har varit några timmar här och där när vi är hemma. Stina är överlycklig över att de små nere och agerar "Nanny" på heltid. De 2 svarta unghundarna Agnes och Ebba som jag trodde skulle vara jätteintresserade av valparna har knappt brytt sig något om dem ännu.

 

Hanen kommer att flytta till Selma i Sala och kommer att kallas Roy. Tikarna är tingade de med fast där är ännu inte bestämt vem som kommer flytta vart ännu. 

 

Antal kommentarer: 1

2021-02-09 11:41:02 - Selma , selmavilen@gmail.com

Det är så kul att läsa hur valparna utvecklas, även Gretas kull! Att Roy agerar diskmaskin när dom får mat verkar ha hjälpt honom att lägga på sig några extra gram;)(heart)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)